ВИКИЛАЈВ 2022

Во деновите на 28 и 29 мај 2022 се одрша шестиот по ред Викилајв во белград, што е конференција на која српските Википедијанци и Википедијанците од регионот се собираат за да разменат искуства, да споделат технички решенија, и да договорат нови соработки.

Конференцијата беше одржана во СКИП центарот, а во текот на двата дена се одржаа и три тркалезни маси, односно паралелни сесии за образование, ГЛАМ програмата и разновидност.

Годинава ГЛАМ Македонија испрати свои претставници:

Наташа Старделова, која се вклучи со свое излагање во образовната тркалезна маса, и Снежана Штрковска, која имаше свое предавање на тема соработка со амбасадите.

На фотографијата: сите учесници на Викилајв од првиот ден.