ВИКИПЕДИЈА НАПОЛНИ 20 ГОДИНИ

Денес се навршуваат 20 години како Википедија му дава огромно пространство на човештвото за ширење информации. Оваа приказна на несебично споделување знаење започна како визија на еден човек, која набрзо стана визија на многумина, за сега светот да биде незамислив без опцијата да се консултира „Вики“ или да се разрешат пријателските дискусии со „Сега ќе проверам на Википедија! Им благодариме на сите волонтери што придонесуваат кон проширувањето на википедија на македонски јазик. Нашите википедијанци го прославија роденденот на Википедија, пишувајќи статии како подарок.

Во текот на денот вкупно беа напишани и објавени 25 статии од 22 уредувачи на разни теми. Сите статии-подарок може да се видат на овој линк.

Овогодинешната торта е одложена од оправдани причини.

Среќен јубилеен роденден, драга наша Википедија!