СВЕТСКИ ДЕН НА ПЛАНИНИТЕ 2020

На 11 декември 2020 година се одржа уредувачки маратон на тема Светски ден на планините. Активноста е дел од глобалниот симболичен „Светски ден на планините“.

Резултати:

Вкупно 14 учесници создадоа 21 нови статии за планини.

Статиите може да се погледнат на следниот линк:

https://mk.wikipedia.org/wiki/Википедија:Уредувачки_маратони_-_Светски_ден_на_планините_2020

 

Wikipedia-logo-v2.svg