УРЕДУВАЧКИ МАРАТОН – СВЕТСКИ ДЕН НА БЕГАЛЦИТЕ 2022

На 24 јуни 2022 година се одржа уредувачки маратон на тема Светски ден на бегалците. Активноста е дел од глобалниот повик International Refugee Day Edit-a-thon 2022 којшто се одвиваше од 20-26 јуни 2022 година. Својот придонес го дадоа 19 уредници со 51 нова статија, кои ја збогатија Википедија на македонски јазик со нови статии и содржини.
Овие проекти се дел од Глам Македонија.

Сите новосоздадени статии може да ги погледнете на следниот линк.