Потребата од дигитализација во 21 век

На 18 јануари 2018 година, во ЈУ Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје се одржa отворена панел дискусија на тема „Потребата од дигитализација во 21 век“.

На настанот говорea:
*Даниела Митевска, историчар едукатор во Музеј на македонската борба Скопје, –
*Јасмина Најдовска, советник за средување архивска граѓа, нов период во Државен архив на Република Македонија,
*Гордана Јовиќ Стојковска, матичен Википедијанец и
*Гордана Андреева, програмски раководител на Матична библиотека „Браќа Миладиновци“.

Настанот е во организација на Здружението за умножување на слободни содржини ГЛАМ Македонија од Скопје и Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ од Скопје, а по повод  роденденот на семрежната енциклопедија Википедија.