ВИКИПЕДИЈА НАПОЛНИ  19  ГОДИНИ

На 15 јануари 2020 година Википедија наполни точно 19 години од своето постоење.  Со цел да се одбележи денот, Википедијанците уредувачи од Македонија се вклучија во идејата да се напише статија како подарок. Беа создадени 25 нови статии на Википедија на македонски јазик, од 20 уредувачи. Во вечерните часови, пак, Википедијанците се собраа на средба, каде беше послужена роденденска торта.

Списокот на статии-подароци може да се види на линкот:

https://mk.wikipedia.org/wiki/Википедија:Википедија_19