Вики Камп 2018

ГЛАМ Македонија и оваа година е во подготовки за организирање на Вики Камп 2018. Љубителите на Википедија и младите корисници ќе имаат можност преку забава, дружба и едукативни активности подетално да ја запознаат Википедија, да придонесат со нови статии и содржини и да ја збогатат оваа семрежна слободна енциклопедија на македонски јазик. Оваа година Вики Камп се сели во Дојран, во хотел „Полин“. Успехот на минатогодишниот камп „Вики Камп Берово 2017“ дава уште поголема мотивација и очекуваме дека успехот и резултатите на „Вики Камп Дојран 2018“ ќе ги надминат нашите очекувања. Тродневниот камп ќе се одржи од 7 до 9 септември 2018 година. Учесниците на „Вики Камп Дојран 2018“ година ќе имаат можност да ги подобрат своите уредувачки вештини, да научат како се пишува академски текст, како да се објави на Википедија и активно да учествуваат во збогатувањето на оваа енциклопедија на македонски јазик. Забавата, спортско-рекреативните активности, дружбата и новите пријателства се неизбежни, и срдечно посакуваме и овој Вики Камп да биде исто така успешен настан кој ќе биде корисен како за учесниците така и за самата Википедија. Се гледаме во Дојран на 7 септември!