ВИКИ КЛУБ – Охрид со креативна работилница по повод „Светски ден на влажните живеалишта“

Вики клуб – Охрид по повод „Светски ден на влажните живеалишта“ организираше дружење и работилница со  учениците од VIII-2 одделение, членови во Вики клубот од Охрид, при ООУ „Кочо Рацин“- Охрид и нивниот одделенски раководител Наташа Неданоска која воедно е и едукатор за образование на ГЛАМ Македонија.

Работилница со наслов „Свет без мочуришта е свет без вода“ беше за осознавање за тоа зошто се значајни овој тип на живеалишта и на истата тема членовите напишаа неколку статии за Википедија на македонски јазик.

Им благодариме што придонесуваат за Википедија на македоснки јазик биде побогата со уште неколку нови уредени статии.