Во Белград одржана Вики конференција за образование 2023 

Во деновите од 26 – 28 мај 2023 година во Белград се одржа меѓународна Вики конференција за образование, на која учествуваа претставници од сите континенти, а кои работат на образовни проекти.
На конференцијата беа претставени алатки за следење на активноста на Википедија, по проекти, се зборуваше за енциклопедиите за деца, како Чикипедија, Викидија и Клексикон, а претставниците зборуваа и за образовните проекти на кои работат во својата земја.
На фотографиите дел од атмосферата: