ВО СОРАБОТКА СО ВОЕНИОТ МУЗЕЈ: УРЕДУВАЊЕ НА ТЕМА НАТО

На 17 април 2018 година од 12:30 часот беше одржана уредувачка работилница со членовите на Вики Клуб во Музеј на македонската борба Скопје. На работилницата зедоа учество учениците од гимназијата „Јосип Броз Тито“, предводени од професорката Ирена Трајковска, како и други членови на Вики Клубот.

Оваа работилница се одржа во соработка со Воениот музеј на Република Македонија. На учесниците им беше прикажан кус документарен филм на тема „Република Македонија на патот кон НАТО“, како и изложбата на тема НАТО што се одвива во моментот во Воениот музеј.

Во текот на трите часа од уредувачката работилница, беа создадени осум нови статии на Википедија на македонски јазик, сите биографии на луѓе кои во својот живот биле Генерални секретари на НАТО. Изборот и содржината на текстовите го направија Вики Тасева од Воениот музеј во соработка со двете едукаторки од Музеј на македонската борба, Ана Вишинова и Даниела Митевска.

Дел од атмосферата на фотоградфиите: