ЕДНОМЕСЕЧНА КАМПАЊА „РЕТКИ БОЛЕСТИ”

 Две и пол години по ред, Вики клубот Охрид и неговите членови под водство на Наташа Неданоска, во месец февруари, секојдневно уредуваа и објавуваа статии за кампањата за РЕТКИ БОЛЕСТИ.
За нивните активности, Вики клуб Охрид стана партнер со Светската организација на ретки болести, од каде што го поздравуваат волонтерскиот анганжман за ретките болести.
https://www.rarediseaseday.org – линк до објавата на англиски јазик.
Успешната едномесечна кампања не само што ја збогати Википедија на македонски јазик, но и успеа да едуцира голем број луѓе и да ја подигне свеста за ретките болести.
Оваа едномесечна кампања која беше поддржана и од многу медиуми се очекува да продолжи и наредната година.