ЗАЕДНИЧКО УРЕДУВАЊЕ во ТЕЛЕДОМ

Првото заедничко уредување на унгарски теми, а поврзано со проектот „Запознајте ја Унгарија“ се одржа на 1 февруари 2019 година во просториите на Здружението на Унгарците во Македонија „Теледом“.  Триесет нови статии беа создадени во текот на три часа заедничко уредување, и две надополнети со текст.

За седум дена, веќе се создадени повеќе од 225 статии на унгарски теми, објавени на Википедија на македонски јазик.