ЗАЕДНИЧКО УРЕДУВАЊЕ по повод 18 РОДЕНДЕН на ВИКИПЕДИЈА

На 15 јануари 2018 година Википедија наполни цели 18 години. На роденден се носи подарок, а каков подарок се дава на една интернет енциклопедија? Најдобар подарок е пишување на статии, па затоа заедно го прославиме роденденот на Википедија со пишување на нови статии или надополнување на постоечките.

Како резултат на овој повик се вклучија 30 Википедијанци, кои заедно напишаа 44 статии, а на 4 постоечки статии им беа внесени референци.

Детално на следниот линк: https://mk.wikipedia.org/wiki/Википедија:Википедија_18