ЗАПОЗНАЈТЕ ЈА ГЕРМАНИЈА

„Запознајте ја Германија“ е тродневен германски Вики Камп кој ќе се одржи од 3-5 мај 2019 година во хотелот Романтик во Велес, со цел надополнување на Википедија на македонски јазик со текстови на германски теми. Ова е заеднички проект на GLAM Macedonia и Goethe-Institut Skopje.
Доколку сте ученик од 7 до 9 одделение или било која година од средно училиште и член сте на Вики Клубовите во Македонија кои ги води здружението ГЛАМ Македонија, покажете го својот интерес за учествона овој Вики Камп со пополнување на следниот прашалник:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdS8sdnU_BUcad-G3…/viewform

* * * * *

Повеќе информации за тоа што е Вики Камп прочитајте на линкот: http://wikicamp.mk/2017/12/05/што-е-вики-камп/