Запознајте ја Италија – РЕЗУЛТАТИ

На 01 март 2023 година, започна едномесечниот уредувачки маратон за сите учесници на Вики Клубовите во Република Македонија „Запознајте ја Италија“ кој траеше до 31 март.

На уредувачкиот маратон беа создадени 836 нови статии од 50 учесници кои создоа статии на Википедија на македонски јазик кои недостасуваат на истата. Целта на овој уредувачки маратон беше да се намали недостатокот на статии поврзани со италијански теми за историјата на Италија, географија, култура, настани,  познати личности итн.

Доделувањето на наградите ќе биде на 21 мај (недела) 2023 година во 20 часот во Кинотека на С. Македонија каде во склоп на денови на италијанскиот филм амбасадорот на Италија во Скопје лично и свечено ќе им ги додели наградите на добитниците.

Добитниците ќе бидат лично контактирани за да се известат за условите на доаѓање. Според доделените поени од страна на жири комисијата, првите пет победници се според овој редослед, а останатите резултати можете да ги погледете на линкотhttps://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%98%D0%B0:%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%98%D1%82%D0%B5_%D1%98%D0%B0_%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B0#%D0%A0%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8

Најдобри се :

  1. Марко К. = 981 поени
  2. ПетарБарса = 965 поени
  3. Kостовска= 772,5 поени
  4. Eмилија Добрева = 432,5 поени
  5. Лара Климент = 286,5 поени