ЗАПОЗНАЈТЕ ЈА РУСИЈА – РЕЗУЛТАТИ

 

На 1 февруари 2021 година започна уредувачкиот маратон „Запознајте ја Русија“ во соработка
со Амбасадата на Руската Федерација кој траеше до 28 февруари. Иако, вообичаените
работилници беа изоставени, Википедија на македонски јазик беше збогатена со 625 нови или подобрени статии.
Објавените статии може да се видат на овој линк.
Доделувањето на дипломи и награди ќе се одржи на 17 март 2021 година во Музеј на македонската борба.
Според доделените поени од страна на жири комисијата, првите пет победници, како и
останатите, се според овој редослед:

1. Damjan Kirovski: 827 поени (112 статии)
2. Ina pet: 507 поени (63 статии)
3. Petar Barsa: 486 поени (97 статии)
4. Krstevska123: 229.5 поени (70 статии)
5. MikasaAckerman10: 202 поени (16 статии)
6. Velichovskas: 162.5 поени (23 статии)
7. KiviTiki: 145 поени (16 статии)
8. Kostovska: 142.5 поени (48 статии)
9. Simonka34: 109 поени (8 статии)
10. Vila Rosa: 84 поени (127 статии)
11. Simona Trajkoska: 35.5 поени (14 статии)
12. Rebeka.s.k: 30 поени (3 статии)
13. Ema Trajcevska: 27 поени (2 статии)
14. Gdimovska13: 16 поени (4 статии)
15. Марко К.: 14.5 поени (10 статии)
16. EmiliGj: 11 поени (1 статија)
17. Doni12345: 11 поени (5 статии)
18. Нијасум: 8 поени (1 статија)
19. SirGoldenBlade: 6 поени (4 статии)
20. Анастасија Стојкова: 0.5 поени (1 статија)