ЗАПОЗНАЈТЕ ЈА СРБИЈА – РЕЗУЛТАТИ

На 20 јануари 2022 година, започна едномесечниот уредувачки маратон за сите учесници на Вики Клубовите во Република Македонија „Запознајте ја Србија“ кој траеше до 20 февруари.

На уредувачкиот маратон беа создадени 1206 нови статии од 23 учесници. Целта на овој уредувачки маратон беше да се намали недостатокот на статии поврзани со српски теми како историја на Србија, географија, култура, познати личности итн. Доделувањето на наградите ќе биде на 23 март (среда) 2022 година во 13 часот во Амбасадата на Србија.

Добитниците ќе бидат лично контактирани за да се известат за условите на доаѓање и приемот во амбасадата. Според доделените поени од страна на жири комисијата, првите пет победници се според овој редослед, а останатите резултати можете да ги погледете на линкот:

1. Марко К.‎ – (190 статии) 2203 поени
2. Kostovska‎ – (96 статии) 1035 поени
3. Mario Stamenkoski – (254 статии) 985 поени
4. Petar Barsa‎ – (104 статии) 845 поени
5. Gdimovska13 – (93 статии) 788 поени
5. Viktor Borojevic – (140 статии) 788 поени