ЗАПОЗНАЈТЕ ЈА УНГАРИЈА, резултати

Предизвикот „Запознајте ја Унгарија“ заврши. Резултатите се: 28 Википедијанци, сите членови на Вики Клубовите во Македонија, за 30 дена создадоа вкупно 408 нови статии на Википедија на македонски јазик на тема Унгарија.

Првите петмина најдобри се (следуваат кориснички имиња):

  1. ‎Ina pet – 112,5 поени (113 статии)
  2. Simona Trajkoska – 42 поени (48 статии)
  3. Jtasevski123 – 41,5 поени (45 статии)
  4. Krstevska123 – 34 поени (39 статии)
  5. PetarZdravevski – 34 поени (36 статии)

За најдобра статија е прогласена Унгарска револуција (1848), на која е додаден текст од 85 илјади бајти.

Инаку во рамки на проектот, се одржа заедничко уредување на унгарски теми на 1 февруари 2019 година во просториите на Здружението на Унгарците во Македонија „Теледом“.  Триесет нови статии беа создадени во текот на три часа заедничко уредување, и две надополнети со текст.