ЗАПОЧНУВАЊЕ НА СОРАБОТКА СО НАЦИОНАЛЕН ПАРК ГАЛИЧИЦА

Еден од нашите најпосветените членови, Наташа Неданоска, вчера започна со работа во Националниот парк Галичица, како матичен Википедијанец. Имено, во текот на следниот период нашите Википедијанци ќе изработуваат статии за уникатните флора и фауна во еден од нашите најбогати национални паркови. На вчерашната работилница учествуваа ученици, членови на Вики Клубот Охрид. Активностите, кои ќе се одвиваат во следиот период, е дел од поголем проект, кој ГЛАМ Македонија го организира во соработка со Националниот парк Галичица. Ова ново партнерство е од огромна значајност за збогатувањето на Википедија на македонски јазик.