Конференција: Вики лајв Белград, 2018

Во деновите на 14 и 15 април 2018 година во Белград се оддржа четвртата Вики Лајв конференција на која се собираат Википедијанци од Србија и регионот. Дводневната програма беше проследена со бројни предавања, разговори и округли маси на теми поврзани со Википедија, а беше организирана и прошетка низ „Подземен Белград“.

Во рамките на програмата, претседателот на ГЛАМ Македонија, Снежана Штрковска, одржа предавање и претставување на Вики Клубовите во Македонија.

Дел од атмосферата на фотографиите: