МЕЃУНАРОДЕН УРЕДУВАЧКИ МАРАТОН ВО СОФИЈА

ГЛАМ Македонија испрати свои претставници на меѓународниот уредувачки маратон кој се одржа во Софија на 10 ноември 2018 година. Темата за уредување на Википедија беше европското културно наследство, а беа создадени вкупно 58 статии на повеќе јазични Википедии. Покрај македонските претставници, на заедничкото уредување учествуваа и претставници од Србија, Грција, Романија, Украина, Бугарија, и Германија.

Настанот беше организиран од страна на Гете институтот во Софија.