НАГРАДИ ЗА АКТИВНОСТ НА ЧЛЕНОВИТЕ НА ВИКИ КЛУБОВИТЕ

Во периодот од 1 март до 30 април 2018 година, беа создадени 337 нови статии на Википедија на македонски јазик, а 27 постоечки статии беа надополнети и проширени со текст од страна на членовите на Вики Клубовите во Македонија. На овој натпревар на државно ниво зедоа учество вкупно 48 членови. Наградите на младите Википедијанци, членови на Вики Клубовите во Македонија, ќе бидат доделени според следниве најдобри резултати:

За најдобра статија е прогласена статијата: Јенс Столтенберг (Корисник:Gorazd Danevski)

Најголем број нови статии и најголем број придонеси:

Прва награда (тројца добитници):
Kalan Wiki (41 нови статии и 4 надополнети)
Krstevska123 (38 нови статии)
Bogdanovicm (33 нови статии)

Втора награда (тројца добитници):
Damjan Dojcinovski (29 нови статии)
Nani2568 (21 нова статија и 3 дополнети)
Wildwolf10 (20 нови статии)

Трета награда (тројца добитници):
Fcbking (14 нови статии)
TheAce1234 (13 нови статии и 2 дополнети)
Simona Trajkoska (11 нови статии и 1 дополнета)

Четврта награда (тројца добитници):
Veliskovskas (9 нови статии и 1 дополнета)
Kole23 (8 нови статии и 1 дополнета)
Jtasevski123 (8 нови статии)

Сите добитници покрај наградата (бежични мауси, маици со лого, чаши и друго), добиваат и „Диплома за најдобри резултати“. Им честитаме на добитниците.