НАЈДОБРИ СТАТИИ

Во период од 15 до 30 ноември Глам Македонија организираше уредувачки денови на слободни теми само за учесниците од Вики Клубовите во Македонија. За време на педнаесет дневниот проект беа повикани членовите на Вики Клубовите кои имаа за цел да го дадат за крајот на оваа 2022 година својот најдобар придонес во создавање на нови квалитетни. Во уредувачките денови се приклучија —– на возраст од 15 до 18 години. Во уредувачките денови за најдобра статија учествуваа 14 учесници со вкупно 44 статии од Вики Клуб Велес, Старо Нагоричане, Вики Клуб Музеј на македонската борба и Вики Клуб Охрид. Учесниците во рамките на уредувачките денови требаа да уредуваат статии а истите беа прегледувани и бодувани од страна на жири комисијата која донесе конечна одлука за избирање на најдобрите статии и учесници. Најдобрите статии ќе добијат вредносен ваучер од 1.000 денари. Жири комисијата одбра 4 статии за најдобри, кои ќе бидат наградени со ваучер по избор во вредност од 1.000 денари.

Тоа се:
Фиренска катедрала (116.130 бајти) на Корисник:  Марко К.
Парк од периодот Јура (93.396 бајти) на Корисник:Petar Barsa
Клунар (126.327 бајти) на Корисник: Petar Kliment
Законоправило (985.536 бајти) на Корисник:Baek147

Им честитаме и им се заблагодаруваме на сите кои учествуваа во уредувачкитеденови и го дадоа својот придонес.