Од денеска уште еден ВИКИ КЛУБ во семејството на Глам Македонија

Вработените и членовите на Глам Македонија оваа година неуморно работат и имаат за цел да се зголемуваат со нови клубови низ цела Македонија.

Па така на 10.03.2023 година, во ОУ. “Никола Карев” – Кочани, се отвори нов Вики клуб. Клубот го сочинуваат 10 ученици под менторство на наставник и магистер Љупка Стојменoва.

Учениците и новите членови добија обука за уредување статии на Википедија на македонски јазик. Веднаш, секој од нив направи своја статија со која го потврдија интересот за корисен волонтеризам.

Обучувач на учениците беше нашата вработена за назначена за образование: Елена Крстева коja им ги презентираше активностите, идните и минати проекти на Глам Македонија.

Да им посакаме топло добредојде и на наставник Кошев за долгата соработка и успешна реализација во остварување на активностите.