ОТВОРЕН ВИКИ КЛУБ ГЕВГЕЛИЈА

На 21 март 2019 година, започна со работа Вики Клубот во Гевгелија, во рамки на средното училиште „Јосиф Јосифовски“. На првата обука присуствуваа шест ученици, кои успешно создадоа нови статии на Википедија на македонски јазик. Вики Клубот во Гевгелија работи под водство на професорот Горан Манев.

Инаку ова е петти Вики Клуб во Македонија што го води здружението ГЛАМ Македонија. Првиот и најголем Вики Клуб беше основан вна 19 октомври 2016 година во просториите на Музј на македонската борба, а останатите Вики Клубови се во Старо Нагоричане, Охрид и Штип.