Првите награди во 2018 година

Во периодот од 1 јануари до 28 февруари 2018 година, беа создадени 132 нови статии на Википедија на македонски јазик, а 10 постоечки статии беа надополнети и проширени со текст од страна на членовите на Вики Клубовите во Македонија. На овој натпревар на државно ниво зедоа учество вкупно 31 член. Првите награди на младите Википедијанци, членови на Вики Клубовите во Македонија, за оваа година, ќе бидат доделени според следниве најдобри резултати:

За најдобри статии се прогласени статиите:

  • Гранада (Корисник:Teona Mladenovska)
  • Златен пресек (Корисник:Ilina dineva)
  • Билијард (Корисник:Fcb King)

Најголем број најголем број нови статии:
Прва награда за Корисник:Krstevska123 (19 нови статии)
Втора награда за Корисник:Nani2568 (10 нови статии и 5 надополнети)
Трета награда за Корисник:Fcb King (9 нови статии)

Награда за најголем број придонеси добиваат:

Прва награда: Ina pet (8 нови статии)

Втора награда (тројца добитници):
Kalan Wiki (7 нови статии)
Wildwolf10 (7 нови статии)
Ttemelkovska (7 нови статии)

Специјална награда за покажана активност добиваат:

Прва награда (двајца добитници):

Damjan Dojcinovski (6 нови статии)
Bogdanovicm (6 нови статии)

Втора награда (двајца добитници):
Kristina222 (5 нови статии)
TheAce1234 (5 нови статии)

Трета награда (двајца добитници)
Kole23 (4 нови статии)
Simonka34 (4 нови статии)

Сите добитници покрај наградата (бежични мауси, маици со лого, чаши и друго), добиваат и „Диплома за најдобри резултати“. Им честитаме на добитниците.