Работилница во Јавна Соба за збогатување на Википедијата на македонски јазик со македонски рок музички групи

На ден 5 април 2023 година, се реализираше работилница со учениците од СУГС “Никола Карев“ од Скопје.

Работилницата беше во просториите на Јавна Соба во Скопје и учествуваа 10 ученици кои ја надополнуваат и збогатуваат Википедија на македонски јазик со рок музички групи и бендови од Македонија.

Работилницата беше во времетраење од четири часа, а целта на истиот беше да се дообучат во уредувањето на статии како и да им одговори на сите прашања и забуни со кои се соочуваат при пишување на истите.

Присутни беа: Професорката и ментор Емилија Ристановска и Снежана Штрковска а гости на работилницата беа: Aвторот на рок енциклопедијата Тошо Филиповски и основачот на музички регистар Васил Буралиев.