РАБОТИЛНИЦА „ЗАПОЗНАЈТЕ ЈА СРПСКА“

На 13 декември 2019 година се одржа тричасовна работилница со членовите на Вики Клубот Старо Нагоричане. Членовите на Вики Клубот уредуваа статии поврзани со Република Српска.

Беа создадени 14 нови статии на Википедија на македонски јазик.

Овој проект беше сработен во соработка со Викимедијанската заедница на Република Српска, а во склоп на нивниот поширок проект „Запознајте ја Српска“.