Работилница за ретки болести

Денес, 4.12.2019, во просториите на Црвен крст Охрид, членовите на Вики Клуб Охрид, што го води професорката Наташа Неданоска, се запознаа одблиску со ретките болести. Нивни гостин беше Гордана Лолеска, активист во здружението “Живот со предизвици”. Оваа средба се оствари со заеднички мотив, а тоа е збогатување на Википедија на македонски јазик со статии на тема РЕТКИ БОЛЕСТИ. Целта е повеќе од јасна, за секоја дијагноза на ретка болест членовите на Вики клубот да уредат соодветна статија, потпомогнати од Здружението за ретки болести. Овој процес се очекува да трае подолг период, а едно заокружување би се очекувало на одбележувањето на Светскиот ден на ретките болести во февруари, идната година.