Работилница со младите википедијанци од Старо Нагоричане

На 11 април 2018 година, матичниот Википедијанец Гордана Јовиќ-Стојковска го посети Вики Клубот Старо Нагоричане, каде воедно се одржа и работилница со членовите на Вики Клуб Старо Нагоричане, кои учат во училиштето „Светозар Марковиќ“ во Старо Нагоричане. Оваа група на членови ја раководи професорката Стојна Арсовска-Доневска.
За време на работилницата, на новите членови им беа претставени основите за уредување на Википедија. На постарите членови на овој Вики Клуб, кои веќе создаваат и уредуваат статии на Википедија на македонски јазик, им беа покажани новини во уредувањето, што ќе придонесе за нивно поуспешно уредување.
Во текот на работилницата беа создадени 5 нови статии, а една постоечка статија беше надополнета.
Дел од работната атмосфера на фотографиите: