Работилница со младите википедијанци од Драчево

На 2 април 2018 година, се одржа работилница со членовите на Вики Клуб Музеј на македонската борба во Скопје, кои учат во училиштето „Свети Климент Охридски“ во Драчево. Оваа група на членови ја раководи професорката Валентина Трајковска.
За време на работилницата, на новите членови им беа претставени основите за уредување на Википедија. На постарите членови на овој Вики Клуб, кои веќе создаваат и уредуваат статии на Википедија на македонски јазик, им беа покажани новини во уредувањето, што ќе придонесе за нивно поуспешно уредување.
Во текот на работилницата беа создадени 8 нови статии, а една постоечка статија беше надополнета.
Дел од работната атмосфера на фотографиите: