РЕЗУЛТАТИ НА КАМПАЊАТА „Статии без илустрација“

Годинешната кампања „Статии без илустрација“, која траеше од 1 јули до 31 август, целта беше да се вметнат илустрации во статии на Википедија, односно со тоа да се збогати изгледот на самите статии. Оваа година во текот на двата месеца зедоа учество 13 учесници, кои вкупно уредија 4564 статии.

Според резултатите следните 5 учесници имаат најмногу уредени статии и се победници на кампањата: