СЕДМА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ВИКИПЕДИЈАНЦИ ОД ЦЕНТРАЛНА И ИСТОЧНА ЕВРОПА

Од 13-15 октомври 2018 година во Лaвoв, Украина се одржа седмата по ред конференција на Википедијанците кои се активни во земјите од централна и источна Европа. На конференцијата зедоа учество преставници на повеќе од 20 земји, меѓу кои и претставници на ГЛАМ Македонија.

Програмата на конференцијата беше составена така што имаше интересни теми за слушање за долгогодишните, но и за новите Википедијанци.

Дел од атмосферата на фотографиите: