Со уредување на статии до посета на Ереван

Ново наградно уредување во организација на здружението Викимедија Ерменија, а по повод 2800 годишнината на градот Ереван. На проектната страница се посочени 270 статии, сите поврзани со градот Ереван, за кои е потребен превод на други јазици, секако и на македонски јазик. Натпреварот ќе трае од 15 јуни до 15 јули 2018 година, односно статиите создадени или подобрени во тој период ќе бидат земени предвид.

За највредните е обезбедена награда: посета на Ереван за време на одржување на прославата во градот, односно во деновите 29 и 30 септември 2018 година.

 

Повеќе информации на следниот линк: Wiki loves Yerevan.