СТАТИИ БЕЗ ИЛУСТРАЦИЈА 2022 – РЕЗУЛТАТИ

Статии без илустрација Wikipedia Pages Wanting Photos (WPWP) е кампања на меѓународно ниво за вметнување на илустрации во статиите на кои им недостигаат. Кампањата беше со времетраење од 01.07 до 31.08 оваа година.

Илјадници фотографии се поставени на Заедничката ризница преку разни ГЛАМ проекти, како и преку фотографските натпревари низ годиниве. Идејата беше да искористат фотографиите и останатите илустрации во соодветните статии. Во оваа кампања учествуваа повеќе од 15 википедијанци.

Резултати од уредувањето се следни:

1. Тиверополник: 2828 поени

2. Lili Arsova 1238 поени

3. Doni12345: 960 поени

4. Krstevska123: 218 поени

5. P.Nedelkovski: 131 поени

*Прва награда – ваучер во вредност од 12.000 денари (се доделува 1 ваучер на еден корисник)

*Втора награда – ваучер во вредност од 6.000 денари (се доделуваат 4 ваучери на четири различни корисници)

Им благодариме на македонските учесници и википедијанци кои го дадоа својот придонес и учествуваа во оваа кампања. За наградите и ваучерите ќе бидат контактирани лично.