УРЕДУВАЧКИ ДЕН – Меѓународен ден на Ромите

На 1 април 2022 година се одржа уредувачки маратон на тема Меѓународен ден на Ромите. Активноста е дел од глобалниот повик International Roma Day Edit-a-thon 2022 којшто се одвива од 1-8 април 2022 година.

Учество во уредувачкиот маратон земаа 27 уредувачи кои ја збогатија Википедија на македонски јазик со 128 нови статии на даденената тема. Им благодариме на сите кои го дадоа својо придонес.

Сите новосоздадени статии може да ги погледнете на следниот линк.