Уредувачки маратон: Втора светска војна, 75 години подоцна

На 19 септември 2020 година се одржа уредувачки маратон на тема Втора светска војна, 75 години подоцна. Активноста е дел од глобалниот повик World War II… 75 Years After којшто се одвива во текот на месец септември.

Резултати:

Зедоа учество 11 уредувачи на Википедија, кои заедно создадоа 17 нови статии на темата. Повеќе на следниот линк.