УРЕДУВАЧКИ МАРАТОН „СВЕТСКИ ДЕН НА АНГЛИСКИОТ И ШПАНСКИОТ ЈАЗИК“ – РЕЗУЛТАТИ

На 23 април 2021 година се одржa уредувачки маратон на тема „Светски ден на англискиот и шпанскиот јазик“. Активноста е дел од глобалните симболични „Светски ден на шпанскиот јазик“ и „Светски ден на англискиот јазик“ којшто се одвива во текот на месец април 2021 година.
Учество во уредувачкиот маратон земаа 20 уредувачи кои ја збогатија Википедија на македонски јазик со 28 нови статии на дадените теми. Сите новосоздадени статии може да ги погледнете тука.