УРЕДУВАЧКИ МАРАТОН – EuroPride 2022

На 14 септември 2022 година се одржува уредувачки маратон на тема EuroPride 2022. Активноста е дел од глобалниот повик EuroPride 2022 Edit-a-thon којшто се одвива од 12 до 18 септември 2022 година. Уредниците го дадоа својот придонес со вкупно 31 нова статија.

Сите новосоздадени статии може да ги погледнете на следниот линк.