УРЕДУВАЧКИ НАТПРЕВАР „ПОТРЕБНИ СТАТИИ“ – РЕЗУЛТАТИ

Во соработка со здружението „Споделено знаење“, го организиравме уредувачкиот натпревар за ученици на возраст од 15 – 18 години под името „Потребни статии“, што се одвиваше во период од 15 април до 15 мај 2020 година.

Резултатите од натпреварот се следниве:

*Учестуваа 12 ученици од цела Македонија

*Сите заедно создадоа вкупно 123 статии

*Според доделените поени од страна на жири комисијата, првите тројца победници, како и останатите, се според овој редослед:

 1. Ina pet – 316
 2. Nesakamdaznam – 259
 3. Velichovskas – 228
 4. Kole23 – 206
 5. Krstevska123 – 192
 6. Varelov Ivan – 152
 7. Marijaz22 – 105
 8. Damjan Kirovski – 102
 9. Petkovski1 – 100
 10. SirGoldenBlade – 77
 11. DrasDoncevski – 4
 12. Najmila – 0