Заедничко уредување на теми од Првата светска војна

Во текот на викендот на 21 и 22 април 2018 година, во организација на матичниот Википедијанец во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје, Гордана Јовиќ-Стојковска, беше реализирано заедничко уредување на теми од Првата светска војна.  Зедоа учество 12 Википедијанци и 8 членови на Вики клуб Старо Нагоричане подготвија заедничка статија, а беа обучени двајца нови Википедијанци.

Во текот на уредувачкиот викенд беа создадени 15 нови статии, а шест постоечки статии беа надополнети со текст.