Февруари е месец за статии на тема – „Ги запознаваме ретките болести 2023’’

Во знак на поддршка на лицата кои се борат со ретки болести, вчера започна националната кампања „Ги запознаваме ретките болести 2023’’

Петта година по ред, Вики Клуб Охрид го посветуваат месец февруари на збогатување на содржините како и со уредување на статии на Википедија на македонски јазик за подигање на свеста за ретките болести под мотото „За да не се ретки оние кои знаат за ретки“.

Википедијата на македонски јазик е збогатена со нови 28 уредувачки статии, се со цел за подигнување на свеста за луѓето погодени од некоја ретка болест, но и со проблемите со кои се соочуваат тие и нивните семејства.

ГЛАМ Македонија им благодари на сите волонтери на Вики Клуб Охрид, за успешното збогатување на Википедија на македонски со содржини од големо значење.