Обука на ученици од СУГС “Никола Карев“ – Скопје

Дванаесет ученици од гимназијата Никола Карев од Скопје добија обука за уредување статии на Википедија на македонски јаизк.

На ден 06.02.2023 година, дванаесет ученици од прва, втора и трета година добија обука  како да уредуваат статии на Википедија под менторство на професорката по музичко образноиване Емилија Ристановска.

Тренери на обуката беа: Елена Крстева, Фросина Димитрова и Снежана Штрковска.

Ваквиот тип на обуки се од наше големо значење и повеќе  се од потребни, со цел македонската Википедија да се надоплонува со интересни и нови статии.

Да им посакаме топло добредојде!