WIKIMEDIA CEE MEETING 2019

Годишната конференција на Википедијанци од Централна и источна Европа се одржа во Белград од 11 до 13 октомври 2019 година. На конференцијата беа разменети искуства, беа одржани предавања и обуки на разни теми поврзани со работата на Википедијанците, а присутните имаа можност и да се информираат за најновите проекти што ги спроведуваат Википедијанците од другите држави.

ГЛАМ Македонија испрати свои претставници. Наредната ваква конференција ќе се одржи во Охрид, во текот на септември 2020 година.

Дел од атмосферата на фотографиите (автор Миодраг Магдевски)

Wikimedia CEE Meeting 2019 participants 02

Wikimedia CEE Meeting 2019 Day 0 - Pre-conference Day 20

Wikimedia CEE Meeting 2019 day 2 - 06